Zijn lagotto romagnolo zeldzaam?

Lagotto Romagnolo betekent „hond uit het meer van Romagna. De Lagotto romagnolo was niet de enige waterhond die uit de gratie viel.

Zijn lagotto romagnolo zeldzaam?

Lagotto Romagnolo betekent „hond uit het meer van Romagna. De Lagotto romagnolo was niet de enige waterhond die uit de gratie viel. De otterhound met hetzelfde krullend haar heeft diepe banden met de Engelse geschiedenis. Koning John onderhield zijn eigen groep otterhounds, en inwonende leden van het ras waren vaak ook te vinden in en rond kerken en grotere landgoederen.

Hun ruwe jassen en grote, levendige persoonlijkheden maakten hen ideale honden voor het jagen op otters. En terwijl sommige jagers hun huiden verkochten voor een fatsoenlijk inkomen, ging de uitroeiing van otters grotendeels over concurrentie tussen mensen en otters om vissen in nabijgelegen wateren. Ironisch genoeg leidde de efficiëntie van de otterhound bijna tot het uitsterven ervan. De otterjacht werd in 1979 in het Verenigd Koninkrijk kort verboden uit bezorgdheid dat deze activiteiten de otterpopulaties decimeerden.

En hoewel zou worden ontdekt dat pesticiden eigenlijk de oorzaak van het probleem waren, herstelde de otterhound-populatie zich nooit helemaal. De wereldbevolking van dit ras wordt geschat op ongeveer duizend, hoewel er de afgelopen jaren een langzame maar gestage stijging in aantal is geweest. Hoewel de Lagotto Romagnolo een zeldzaam ras is in de VS, komen de honden vaker voor in hun thuisland Italië, waar ze worden gebruikt om op truffels te jagen. Af en toe verward als een poedelkruis, is de met krullen bedekte Lagotto Romagnolo's werelds oudste waterretriever.

In de jaren zeventig stierf de lagotto Romagnolo bijna uit als gevolg van constante kruising door truffeljagers die prioriteit gaven aan de jachtproductie boven het behoud van rassen. Het ziet er misschien uit als een labradoodle, maar de lagotto Romagnolo is een eigen ras afkomstig uit de subregio Romagna in Italië. Vaak aangezien als een poedelkruis, is de met krullen bedekte Lagotto Romagnolo eigenlijk's werelds oudste waterretriever. De Lagotto Romagnolo is een relatief zeldzaam ras en de onderstaande tabel geeft een ruwe gids voor cijfers door een ander populair hondenras te vergelijken.

De Lagotto Romagnolo is een ander oud ras dat nu zeldzaam is, hoewel het een veel prominentere plaats in de geschiedenis heeft ingenomen. De Lagotto Romagnolo is de stamhond voor alle waterhonden zoals Poedels, Portugese Waterhonden, golden retrievers, labradors, Nova Scotia Duck Tolling retrievers om er maar een paar te noemen. De Lagotto Romagnolo is een klein tot middelgroot hondenras dat in de oudheid voor het eerst werd ontwikkeld in Italië. Vaak beschreven als een van de meest aanhankelijke en liefdevolle rassen die er zijn, de Lagotto Romagnolo is ongelooflijk intelligent, zich bewust van hun omgeving en energiek.

Ook bekend als de „eendenhond”, werd de Lagotto Romagnolo oorspronkelijk gefokt met het doel watervogels te jagen en op te halen rond de moerassen van Romagna (vandaar de naam).

Leave a Comment

Required fields are marked *