Welke rassen vormen de lagotto romagnolo?

Lagotto's zijn alert, intelligent en levendig. Ze houden ervan om te leren en hun baasjes te plezieren en uit te blinken in hondenevenementen zoals behendigheid en gehoorzaamheid, evenals.

Welke rassen vormen de lagotto romagnolo?

Lagotto's zijn alert, intelligent en levendig. Ze houden ervan om te leren en hun baasjes te plezieren en uit te blinken in hondenevenementen zoals behendigheid en gehoorzaamheid, evenals. De Lagotto romagnolo is een middelgroot oud werkend ras uit Noord-Italië met wollige, krullende vacht. Ze worden gewaardeerd om hun vaardigheden op het gebied van truffeljacht, maar ze kunnen ook relatief relaxte en aanhankelijke metgezellen in huis zijn.

Lagotto's staan bekend om hun dikke vachten die zowel waterbestendig als weinig uitstoten, en deze honden zijn ook enthousiaste zwemmers dankzij hun wortels in de eendenjacht. Als je besluit om een Lagotto te adopteren, wees dan bereid om lekker te knuffelen. Het zijn aanhankelijke honden die een hechte band aangaan met leden van hun familie, zegt Williams. Denise Peters, directeur van de Lagotto Romagnolo Dog Rescue, zegt dat ze zich oorspronkelijk aangetrokken voelde tot het ras vanwege hun persoonlijkheid.

De Lagotto is wendbaar, vriendelijk en leergierig. Deze slimme instelling betekent dat potentiële eigenaren bereid moeten zijn om tijd te investeren in positieve, op versterking gebaseerde training voor hun pup. Als onderdeel van de sporthondgroep heeft Lagotto Romagnoli frequente verkooppunten nodig voor hun fysieke energie en mentale stimulatie om hen gelukkig te houden. Met een dikke laag teddybeerkrullen is het gemakkelijk om op het eerste gezicht verliefd te worden op een Lagotto Romagnolo-hond.

En het zijn niet alleen looks die je aantrekken - deze schattige honden zijn ook allergeenvriendelijk. Hoewel geen enkele hond echt hypoallergeen is, werpt hun dubbele laag wollige krullen zelden af, dus ze kunnen goed passen bij mensen die de neiging hebben om rond honden te niezen. Als middelgrote hond bereikt een volgroeide Lagotto Romagnolo doorgaans 19 inch hoog en weegt hij tussen de 24-35 pond. Hun prachtige gekrulde jassen kunnen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, waaronder bruin, oranje, crème en wit.

Lagotto Romagnoli wordt zelfs vaak aangezien voor goldendoodles of Labradoodles vanwege hun strakke krullen. Ondanks hun uiterlijk als teddybeerhond is de Lagotto niet jouw knuffelige bankaardappel. Sandy Mignogna, oprichter en voorzitter van de Lagotto Romagnolo Foundation en fokker achter Dolce Vita Lagotto Romagnolo, beschrijft de honden als een type A-persoonlijkheid die altijd klaar staat om te leren. In plaats van te loungen, wil Lagottos onderweg zijn.

En als voormalige watervogelretrievers is zwemmen een van hun favoriete bezigheden. Mignogna beschrijft ze als enthousiaste deelnemers aan elk zwembadfeest, meerbijeenkomst of oceaanavontuur. Sommige Lagotto zullen het leuk vinden om een bal uit het water te halen, terwijl anderen het gewoon leuk vinden om te weken. Lagotto Romagnolo-puppy's hebben de reputatie timide te zijn als ze niet goed gesocialiseerd zijn, dus het is belangrijk om ze op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende mensen en dieren.

Ze kunnen traag opwarmen voor vreemden, maar ze zijn uiteindelijk liefdevol voor degenen die hun genegenheid verdienen. Ze zijn geweldig met kinderen, en andere honden kunnen ook een goede aanvulling zijn op het leven van je Lagotto, vooral als ze tijdens de puppytijd worden geïntroduceerd. Als een Lagotto niet goed getraind is, kan dit ras een beetje een grensverlegger zijn door vaak te blaffen, in de tuin te graven en niet naar haar eigenaar te luisteren. Maar als je tijd investeert in consistente positieve versterkingstraining, is het moeilijk om je een betere hond voor te stellen.

Deze slimme pups zijn loyaal aan hun mensen, actieve metgezellen en snelle leerlingen. Ongeacht of uw Lagotto Romagnolo in een herenhuis of een appartement woont, verloofd zijn is de sleutel tot hun welzijn. Ze is het gelukkigst als ze wordt uitgedaagd - en als ze je kan plezieren door een taak te voltooien, zal deze brave meid blij zijn. Zolang ze haar behoefte aan taken en lichaamsbeweging heeft vervuld, zal ze gelukkig zijn waar ze ook woont.

Deze pups zullen een hechte band opbouwen met hun naaste familie, en ze hunkeren de hele dag naar sociale interactie met die mensen. De Lagotto mag niet voor langere tijd alleen gelaten worden, anders kan ze ervoor kiezen om haar eigen entertainment te maken (zoals in, blaffen of graven). Vroege socialisatie is van vitaal belang voor Lagotto Romagnoli, die kan worstelen met verlegenheid. Maar zodra ze hun vroege bedenkingen hebben overwonnen, staan ze aan je zijde als schaduwen met krullend haar.

Potentiële eigenaren moeten bereid zijn om hun Lagotto alle aandacht te geven waar ze om vraagt. Adrienne Perry, voormalig president van de Lagotto Romagnolo Club of America en de fokker achter Allegro Lagotto, zegt dat eigenaren persoonlijk tijd moeten besteden aan positieve versterkingstraining. Als ze dat niet doen, zal de zeer intelligente Lagotto manieren vinden om zichzelf te vermaken - en misschien vind je de resultaten niet leuk. De gekrulde vacht van de Lagotto moet één keer per week worden geborsteld, en nog vaker als ze buiten rondloopt.

Perry raadt aan om die krullen kort te houden als je Lagotto veel tijd doorbrengt met zwemmen, anders zul je constant in de strijd tegen matten terechtkomen. Naast verzorging wil je haar tanden poetsen en haar nagels regelmatig knippen. Lagotto Romagnoli leeft over het algemeen tussen de 15-17 jaar oud. Hoewel het ras over het algemeen gezond is, kunnen ze last hebben van heupdysplasie - waarbij de gewrichten in de heup beginnen af te breken en hevige pijn veroorzaken.

Een gewrichtssupplement kan ontstekingen verminderen en de mobiliteit verbeteren, maar eigenaren moeten met hun dierenartsen praten voordat ze vitamines of supplementen aan het dieet van hun hond toevoegen. Potentiële eigenaren moeten de fokkers van Lagotto Romagnolo vragen naar de gezondheidstests die worden aanbevolen door de officiële rasclub. De Lagotto Romagnolo Club of America beveelt ook aan om zich te concentreren op ervaren fokkers die een consistente lijn gezonde honden kunnen laten zien die goed gehumeurd zijn. Wees waakzaam voor eventuele gezondheidsproblemen en breng uw Lagotto regelmatig naar de dierenarts.

De Lagotto Romagnolo staat bekend om haar reukvermogen, en diende oorspronkelijk als waterretriever voor Italiaanse jagers. De dikke, waterafstotende vacht van het ras hield de honden warm terwijl ze de wetlands in doken om vogels te halen. Toen de moerassen van Italië werden verkleind, veranderde Lagotto Romagnolo aan het einde van de 19e eeuw in truffeljachthonden. Tegenwoordig is de Lagotto Romagnolo de enige hond die speciaal is gefokt om truffels te vinden op alle soorten terrein.

Hoewel ze ooit gemakkelijk verkrijgbaar waren in Europa dankzij hun oorsprong in Noord-Italië, werden Lagotto Romagnolos jarenlang gekruist met andere ophaalrassen. LAG (World Union of Lagotto Clubs - Unione Mondiale dei Club Lagotto Romagnolo), waarvan de voorzitter Dr. Williams raadt ouders van gezelschapsdieren ten zeerste aan om fokkers zorgvuldig te onderzoeken voordat ze zich committeren aan een Lagotto Romagnolo. Men kan zelfs bevestigen dat in de tijd tussen de twee wereldoorlogen bijna alle truffelhonden van de truffeljagers van Romagna en de aangrenzende gebieden Lagotto Romagnolo waren.

Alle honden moeten een hoogwaardig en adequaat portiegecontroleerd dieet krijgen, en de Lagotto Romagnolo is daarop geen uitzondering. De Lagotto Romagnolo is een intelligent werkend ras dat goed geoefend en goed verrijkt moet worden rond het huis. De Lagotto Romagnolo is een hond die speciaal is gefokt om truffels te vinden op allerlei soorten terrein; het is het enige ras ter wereld dat gespecialiseerd is in het opsporen van deze kostbare knol. Al geruime tijd vertoont de Lagotto Romagnolo een goede algehele homogeniteit, met constante overdracht van kenmerken door de bloedlijn.

De Lagotto Romagnolo, ook wel Lagotto of Lagotti voor meervoud genoemd, is een ruig hondenras met een onmiskenbare krullende vacht. Morfologisch gezien is de Lagotto Romagnolo de laatste jaren nog verder geconsolideerd. .

Leave a Comment

Required fields are marked *