Waar vind je lagotto romagnolo?

De Lagotto romagnolo is een kleine tot middelgrote hond met dik krullend haar en een heldere, vrolijke houding. Het ras komt oorspronkelijk uit Italië en werd voor het eerst gebruikt om op watervogels te jagen.

Waar vind je lagotto romagnolo?

De Lagotto romagnolo is een kleine tot middelgrote hond met dik krullend haar en een heldere, vrolijke houding. Het ras komt oorspronkelijk uit Italië en werd voor het eerst gebruikt om op watervogels te jagen. Sinds de 19e eeuw is het speciaal gefokt om te jagen op de ondergrondse knol die bekend staat als de truffel. Lagotto Romagnolo is een oud ras van waterophalende honden uit de laaglanden van Comacchio en de moerassen van Ravenna.

Door de eeuwen heen werden de grote moerassen drooggelegd en omgevormd tot akkerland. Vervolgens veranderde de Lagotto van een waterhond in een uitstekende hond voor het zoeken naar truffels in het vlakke open land en de heuvels van Romagna. Bij Northwest Lagottos vindt u een grote familie die van hun honden houdt, vooral hun Lagotto-puppy's. Als fokkers van Lagotto Romagnolo worden al onze pups grootgebracht in ons huis in de staat Washington.

We behandelen ze vanaf de geboorte, brengen uren per dag met ze door en behandelen ze als familie. Onze pups groeien nieuwsgierig, vrolijk en vol energie op. Onze Lagotto honden groeien uit tot zelfverzekerde, zelfredzame, loyale metgezellen. Ze willen familieleden zijn en hebben tijdens hun training een zelfverzekerde, stabiele en kalme hand nodig.

Ik ben van dit ras gaan houden, omdat ik anderen heb grootgebracht, en ik weet dat jij dat ook zult doen. De Lagotto Romagnolo (Lah-gah'-to Ro-man-yo'-lo), ook wel bekend als de Italiaanse truffelhond, is een zeldzaam ras dat teruggaat tot de pre-Romeinse tijd en wordt beschouwd als het basisras van veel van de huidige jachthondrassen. We werken aan het behoud en de bescherming van de Lagotto Romagnolo en bieden onderwijs, begeleiding en mentorschap aan iedereen die geïnteresseerd is in het welzijn en de vooruitgang van het ras.

Leave a Comment

Required fields are marked *