Zijn lagotto romagnolo waterhonden?

De Lagotto romagnolo wordt ook wel Romagna Water Dog, Water Dog of Romagna, en kortweg Lagotto genoemd. De Lagotto Romagnolo wordt beschouwd als een van de oudste van alle waterhonden.

Zijn lagotto romagnolo waterhonden?

De Lagotto romagnolo wordt ook wel Romagna Water Dog, Water Dog of Romagna, en kortweg Lagotto genoemd. De Lagotto Romagnolo wordt beschouwd als een van de oudste van alle waterhonden. Ze komen oorspronkelijk uit de regio Romagna in Noordoost-Italië, en Lagotto vertaalt zich vanuit het lokale dialect als 'Eendenhond. Je nieuwe Lagotto zal tot 16 jaar oud worden en zal uitgroeien tot een middelgrote hond.

De onze staat aan de grote kant van de schaal. Het zijn extreem sterke honden, die winterhard en goed gespierd zijn, en ze kunnen trekken als een goederentrein. Dus als u fysiek niet aan het werk bent, is voorzichtigheid geboden bij het trainen om het trekken te voorkomen. Om die reden raad ik een halsband en riem over een harnasopstelling aan.

Het is belangrijk dat Lagotto Romagnolos de juiste lichaamsbeweging krijgt, anders kunnen ze zich, zoals veel honden, vervelen en hun eigen plezier creëren door dingen te graven en te kauwen die ze niet zouden moeten doen. Als het om andere huisdieren gaat, heeft de Lagotto Romagnolo een ietwat actieve prooidrift, waardoor ze in de verleiding kunnen komen om op zeer kleine dieren te jagen. Raadpleeg uw dierenarts of professionele voedingsdeskundige voor advies over wat u uw individuele Lagotto Romagnolo moet voeren en de juiste portiegroottes. De Lagotto Romagnolo is een energiek, speels en intelligent hondenras dat zeer trainbaar is en dat ze zo vroeg mogelijk zowel getraind als gesocialiseerd moeten worden (uiteraard onder begeleiding van uw dierenarts).

De Lagotto Romagnolo heeft ook de neiging om grote hoeveelheden overtollig haar in hun gehoorgang te laten groeien en om vuil en oorsmeer te voorkomen, zal dit ook regelmatig moeten worden verwijderd. Afgezien van de verzorging, heeft Lagotto Romagnolo ander basisonderhoud nodig, zoals het laten knippen van hun nagels, het controleren van hun oren op infectie en het schoonhouden van hun tanden. De Lagotto Romagnolo is een vroeg ras van Italiaanse waterhonden dat uitgebreid werd gefokt met honden van andere rassen om hun behendigheid en geurvermogen te vergroten. Lagotto Romagnolos worden nog steeds gebruikt om op truffels te jagen, maar ze worden ook gewaardeerd als trouwe familiegenoten, en hun hypoallergene jassen kunnen er meer vraag naar maken bij mensen met allergieën.

De Lagotto Romagnolo staat bekend als een geschikt ras voor gezinnen, aangezien deze honden vriendelijk zijn en graag hun baasjes willen plezieren. Het zal je niet verbazen dat Lagotto Romagnolo graag in bad gaat - het zijn tenslotte waterhonden. Die waterbestendige jassen dienden om de Lagotto Romagnolo warm en beschermd te houden tijdens het jagen op watervogels in de natte moerassen van Italië. Degenen die de honden als truffeljagers gebruikten, fokten vaak voor resultaten in plaats van raszuiverheid, echter, en het combineren van dit ras met andere rassen zorgde ervoor dat het aantal raszuivere Lagotto Romagnolo-honden afnam.

Het grootste deel van het onderhoud dat nodig is voor een Lagotto Romagnolo komt van het verzorgen van hun vacht, die veel verzorging nodig heeft. Socialisatietraining zal deze neigingen echter beteugelen, en Lagotto Romagnolos heeft meestal geen problemen als het gaat om aanpassing aan huishoudens met meerdere huisdieren. Als het gaat om het zijn van een familiehuisdier, is de Lagotto Romagnolo een aanhankelijke en relaxte hond, zolang lichaamsbeweging wordt geboden in de vorm van minstens één goede, lange wandeling per dag, en bij voorkeur een spelletje apporteren.

Leave a Comment

Required fields are marked *