Is een lagotto een goede familiehond?

Goed met jonge kinderen Het niveau van tolerantie en geduld van een ras met het gedrag van kinderen, en het algehele gezinsvriendelijke karakter. Honden moeten altijd worden begeleid in de buurt van jonge kinderen, of kinderen van elke leeftijd die weinig worden blootgesteld aan honden.

Is een lagotto een goede familiehond?

Goed met jonge kinderen Het niveau van tolerantie en geduld van een ras met het gedrag van kinderen, en het algehele gezinsvriendelijke karakter. Honden moeten altijd worden begeleid in de buurt van jonge kinderen, of kinderen van elke leeftijd die weinig worden blootgesteld aan honden. Een ander ding om in gedachten te houden is dat niet alle Lagotto's geweldige gezinshonden zullen blijken te zijn. Zoals bij elk ras, zijn sommige beter met kinderen dan andere.

Ondanks constante training en aanmoediging zal onze hond bijvoorbeeld nooit helemaal veilig zijn bij kinderen vanwege zijn bezitterige en agressieve karakter. Ze kunnen bij andere dieren worden gehuisvest als ze op de juiste manier worden gesocialiseerd, maar het hangt af van de individuele hond en zijn temperament. De Lagotto romagnolo staat bekend als een geschikt ras voor gezinnen, aangezien deze honden vriendelijk zijn en graag hun baasjes willen plezieren. Ze zijn ontspannen in huishoudelijke omgevingen, zolang ze maar op een consistente basis goed worden getraind en mentaal worden gestimuleerd.

Lagotto Romagnolo zijn hypoallergene honden met haar in plaats van vacht, dus deze Italiaanse honden vallen praktisch niet af, maar hebben veel verzorging nodig. Apa's eigenaar Maria gelooft dat het opvoeden van een Lagotto Romagnolo-puppy samen met kinderen de kans op een harmonieus huis vergroot. Hoewel de Lagotto Romagnolo niet was opgenomen in Stanley Coren's beruchte 'Intelligence of Dogs' (gepubliceerd in 199), staan ze bekend als intelligente honden die snel nieuwe commando's leren. De Lagotto Romagnolo is een intelligent werkend ras dat goed geoefend en goed verrijkt moet worden rond het huis.

Petra, die eigenaar is van een Lagotto Romagnolo genaamd Rona, beschreef het Italiaanse ras als een „geweldige familiehond. Als truffelhonden zal Lagotto Romagnolo genieten van geurwerk en traditionele vormen van lichaamsbeweging, zoals een lange wandeling door de buurt. Wendy en Joe beschouwen de Lagotto Romagnolo als geweldige huisdieren op basis van hun ervaring met Biscotti. Het is een goed idee om al op jonge leeftijd met socialisatie te beginnen om te proberen je Lagotto Romagnolo te laten wennen aan het ontmoeten van nieuwe mensen.

Biscotti's eigenaren Wendy en Jo gaven inzicht in hun verzorgingsroutine voor hun Lagotto Romagnolo. Hoewel hun vacht hypoallergeen kan zijn, kan Lagotto Romagnolo nog steeds iemands allergieën veroorzaken vanwege hun salvia, urine of stuifmeel dat in hun vacht is gevangen. Alle honden moeten een hoogwaardig en voldoende portiegecontroleerd dieet krijgen, en de Lagotto Romagnolo is daarop geen uitzondering. De Lagotto Romagnolo is een middelgroot (groter dan klein, kleiner dan middelgroot) ras ontwikkeld in het middeleeuwse Italië als waterretriever.

Als u op zoek bent naar een hypoallergeen hondenras, kan Lagotto Romagnolo een mogelijke optie voor u zijn. U kunt dus enkele Lagotto Romagnolo tegenkomen die last hebben van verlatingsangst, maar andere leden van het ras die er in het minst geen last van hebben als ze alleen thuis worden gelaten. De Lagotto Romagnolo is een middelgroot oud werkend ras uit Noord-Italië met wollige, krullende vacht.

Leave a Comment

Required fields are marked *