Welke groep is de lagotto romagnolo?

Het ras is ook bekend als de Romagna Water Dog. De Lagotto romagnolo Club of America is de officiële ouderclub voor de Lagotto Romagnolo en om de.

Welke groep is de lagotto romagnolo?

Het ras is ook bekend als de Romagna Water Dog. De Lagotto romagnolo Club of America is de officiële ouderclub voor de Lagotto Romagnolo en om de. De Lagotto Romagnolo is een middelgroot (groter dan klein, kleiner dan middelgroot) ras ontwikkeld in het middeleeuwse Italië als waterretriever. Toen de jager eenden boven water neerschoot, dook de Lagotto erin en haalde de neergehaalde eend terug naar de jager.

De Lagotto Romagnolo is een levendig, behendig, aanpasbaar ras dat bekend staat om zijn gevoel voor humor. Hoewel ze duurzaam en hardwerkend zijn, worden deze honden geleverd in schattige, gekrulde verpakkingen. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt de Lagotto Romagnolo ook beschouwd als's werelds beste truffelhond. Het handhaven van een goede mondhygiëne is ook belangrijk voor de algehele gezondheid op lange termijn van uw Lagotto Romagnolo.

Weten of uw Lagotto Romagnolo drager is of risico loopt op deze aandoeningen, kan u en uw dierenarts helpen bij het plannen van de levenslange zorg van uw pup. De voorpoten van de Lagotto Romagnolo zijn rond en compact, terwijl hun achterpoten iets ovaler zijn. Vrouwtjes zijn iets kleiner, wegen 24-31 pond en staan 16-18 centimeter lang, zegt Liz Williams, voorzitter van de Lagotto Romagnolo Foundation, gevestigd in Skippack, Pennsylvania. De afwatering van moerassen en de afname van de watervogelpopulaties in de jaren 1800 zorgden er echter voor dat de Lagotto Romagnolo een nieuwe baan nodig had.

De Lagotto Romagnolo is een levendig, aanhankelijk, aanpasbaar ras dat niets liever wil dan deel uitmaken van het dagelijkse gezinsleven. De Lagotto Romagnolo is een sportief hondenras waarvan de geschiedenis teruggaat tot de middeleeuwen op het Italiaanse platteland. De Lagotto Romagnolo ook wel Lagotto of Lagotti voor meervoud genoemd, is een ruig hondenras met een onmiskenbare krullende vacht. De Lagotto Romagnolo is ontstaan tijdens de Italiaanse Renaissance, gefokt als watervogelretrievers en werkzaam in de moerassen van Ravenna, zegt Hunter.

Williams raadt ouders van gezelschapsdieren ten zeerste aan om fokkers zorgvuldig te onderzoeken voordat ze zich committeren aan een Lagotto Romagnolo. Lagotto Romagnolo temperament, persoonlijkheid, opleiding, gedrag, voor- en nadelen, advies, en informatie, door Michele Welton, Hondentrainer, Gedragsadviseur, Auteur van 15 Hondenboeken. De Lagotto Romagnolo is een goed geproportioneerd, krachtig gebouwd ras met een rustieke uitstraling en een dichte, krullende vacht. Lagotto Romagnolo betekent meerhond uit Romagna, en verwijst naar de oorspronkelijke taak van het ras om watervogels uit de moerassen van Italië te halen.

Veel experts denken dat de Lagotto Romagnolo (Lagotti Romagnoli, wanneer gepluraliseerd) het basisras is van alle waterhonden. Zoals bij elk ander hondenras, is vroege socialisatie- en gehoorzaamheidstraining voor Lagotto Romagnolo-puppy's van cruciaal belang.

Leave a Comment

Required fields are marked *