Houdt lagotto romagnolo van knuffelen?

Lagotto Romagnolo temperament, persoonlijkheid, opleiding, gedrag, voor- en nadelen, advies, en informatie, door Michele Welton, Hondentrainer, Gedragsadviseur, Auteur van 15 Hondenboeken Vraagt u zich af hoe u de naam van het ras moet uitspreken? Het is Lah-go-toe Roman-yo-lo. Dat verwijst naar de waterhond uit de regio Romanga in Italië.

Houdt lagotto romagnolo van knuffelen?

Lagotto Romagnolo temperament, persoonlijkheid, opleiding, gedrag, voor- en nadelen, advies, en informatie, door Michele Welton, Hondentrainer, Gedragsadviseur, Auteur van 15 Hondenboeken Vraagt u zich af hoe u de naam van het ras moet uitspreken? Het is Lah-go-toe Roman-yo-lo. Dat verwijst naar de waterhond uit de regio Romanga in Italië. Om het temperament en gedrag van een ras te begrijpen, vraag je: Wat was hij ontwikkeld om te doen? Welke eigenschappen hem ook helpen zijn beoogde werk te bereiken, zijn waarschijnlijk vastgebonden in zijn genen - niet perfect, niet zo betrouwbaar als het programmeren van een computer, maar in het algemeen. De Lagotto romagnolo is een middelgroot (groter dan klein, kleiner dan middelgroot) ras ontwikkeld in het middeleeuwse Italië als waterretriever.

Toen de jager eenden boven water neerschoot, dook de Lagotto erin en haalde de neergehaalde eend terug naar de jager. Omdat truffels ondergronds groeien en niet te zien rijpen, zijn ze het best te vinden door het sterke aroma van de rijpe truffel te detecteren. Dit is waar de Lagotto binnenkomt, met zijn geweldige neus en scherpe arbeidsethos. Kwekers planten truffelboomgaarden en gebruiken hun Lagotto om het eerste teken van rijpende truffels op te snuiven.

Lagottos zijn ook opgeleid als hulphonden die medische aandoeningen kunnen detecteren, zoals een dreigende aanval of een gevaarlijke bloedsuikerspiegel. In Search %26 Rescue gebruiken Lagottos hun krachtige neus om mensen te vinden die vastzitten onder puin na natuurrampen. De Lagotto is geen klein ras. Het is ook geen middelgroot ras, dat meer op een Border Collie of Springer Spaniel zou lijken.

Mentale stimulatie betekent een activiteit die de intelligente geest van de hond bezig houdt - een soort puzzel om op te lossen. Zelfs eigenaren die ijverig voor voldoende lichaamsbeweging zorgen, slagen er vaak niet in om het mentale aspect te bieden. En wat gebeurt er als je niet voor een voldoende actieve levensstijl zorgt? Dan zal je Lagotto, met zijn behoeften niet vervuld, zijn frustraties uiten via blaffen, springen, kauwen en hyperactiviteit. Je hebt waarschijnlijk niet veel truffels in je nek van het bos, maar je kunt een aantal leuke neuswerkactiviteiten vervangen door je potentiële truffeljager.

Neuswerk betekent uw Lagotto leren hoe hij u moet waarschuwen wanneer hij een bepaalde geur opsnuift. Een andere uitstekende activiteit voor deze supersnelle atleten is de sport van Agility, een hindernisbaan voor hoektanden. Ook Rally gehoorzaamheid, frisbee, flyball, muzikale freestyle, complexe trickroutines. Allemaal geweldige activiteiten voor een Lagotto.

Als u uw Lagotto bij meerdere activiteiten betrekt, kan hij een Versatility-certificaat winnen van de Lagotto Romagnolo Club of America. Sommige Lagotti zijn vriendelijk en extravert met iedereen. Maar de meeste zijn een beetje terughoudend totdat ze je leren kennen. Houd er ook rekening mee dat jonge Lagotto's luidruchtig kunnen zijn.

Totdat je ze leert dat springen niet is toegestaan, kunnen ze er gemakkelijk voor zorgen dat een jonge peuter (of een zieke volwassene) omvalt. Het krullende haar van Lagotto blijft groeien, dus moet regelmatig worden geknipt en geknipt. Ik raad aan om elke 6-8 weken te knippen om de krullen kort te houden, niet meer dan een centimeter (gemeten met de vacht gekruld, niet recht uitgeborsteld). Hoe langer de krullen mogen groeien, hoe gemakkelijker het voor hen is om samen te draaien tot een verwarde puinhoop.

Zeer zelden wordt een Lagotto geboren met een kortharige vacht in plaats van met een krullende vacht. Dit is geen gezondheidsprobleem, alleen een eigenschap die fokkers en rasverenigingen niet leuk vinden. Het is duidelijk dat een kortharige vacht veel gemakkelijker te onderhouden is, maar het werpt wel meer omdat de schuurharen duidelijk niet meer vast komen te zitten in de krullen. De Lagotto kan last hebben van twee verschillende vormen van epilepsie.

Eén vorm komt voor bij jonge Lagotto Romagnolo-puppy's en verdwijnt (gelukkig) binnen een paar maanden. De andere vorm van epilepsie komt voor bij volwassenen van Lagotto en vereist levenslange medicatie. Hier is mijn volledige lijst van gezondheidsproblemen in Lagotto Romagnolo. Niet tenzij de verkoper de juiste gezondheidscertificeringen heeft gedaan bij de ouders van de puppy.

Een groot verschil tussen een verantwoordelijke fokker en een onverantwoordelijke puppyproducent is: gezondheidscertificeringen. Oh, misschien zie je een middelgrote hond met krullend haar in een opvangcentrum, maar het is vrijwel zeker geen Lagotto; het ras is gewoon niet gebruikelijk genoeg, althans in de Verenigde Staten. Honden kunnen op een Lagotto lijken zonder enige Lagotto Romagnolo-genen te hebben. Wist je dat er een snelle en eenvoudige DNA-test is die je definitief kan vertellen uit welke rassen een bepaalde hond bestaat? Nogmaals, afhankelijk van de trimstijl, kan een miniatuurpoedels op een Lagotto lijken.

Beide rassen zijn levendig, atletisch, gevoelig en zeer helder. In vergelijking met een Lagotto is een miniatuurpoedels iets kleiner, heeft minder beweging nodig en is hij gemakkelijker te trainen. Als je de voorkeur geeft aan iets groters dan een Lagotto, is er een onofficiële poedelgrootte genaamd moyen, wat midden betekent, die tussen een miniatuurpoedels en een standaardpoedels ligt. Als je besluit om een Lagotto te adopteren, wees dan bereid om lekker te knuffelen.

Het zijn aanhankelijke honden die een hechte band aangaan met leden van hun familie, zegt Williams. Lagotto Romagnolo temperament, persoonlijkheid, training, gedrag, voor- en nadelen, advies en informatie, door Michele Welton, hondentrainer, gedragsadviseur, auteur van 15 hondenboeken. Als truffeljachthond is de Lagotto Romagnolo goed in geurwerk, maar ze hebben ook een natuurlijke neiging om te graven. De voorpoten van de Lagotto Romagnolo zijn rond en compact, terwijl hun achterpoten iets ovaler zijn.

De Lagotto Romagnolo heeft een zachte, wollige vacht die, net als de poedels, hypoallergeen is en niet vervaagt. De Lagotto Romagnolo, ook wel Lagotto of Lagotti voor meervoud genoemd, is een ruig hondenras met een onmiskenbare krullende vacht. Zoals bij elk ander hondenras, is vroege socialisatie- en gehoorzaamheidstraining voor Lagotto Romagnolo-puppy's van cruciaal belang. De Lagotto Romagnolo is absoluut een behaaglijke huisdier, dus verwen ze met liefde en knuffels en prijs ze gretig als ze het goed doen tijdens trainingssessies of hondensporten.

Michael is de trotse eigenaar van een Lagotto Romagnolo en deelt graag tips voor het bezitten en leven met dit hondenras. Lagotto Romagnolos kan goede waakhonden zijn als ze getraind zijn om te blaffen wanneer dat gepast is. Vrouwtjes zijn iets kleiner, wegen 24-31 pond en staan 16-18 centimeter lang, zegt Liz Williams, voorzitter van de Lagotto Romagnolo Foundation, gevestigd in Skippack, Pennsylvania. Na het zorgvuldige werk van de kennelclub Lagotto Romagnolo, kan dit ras volledig als een werkend ras worden beschouwd.

De Lagotto Romagnolo is een sportief hondenras waarvan de geschiedenis teruggaat tot de middeleeuwen op het Italiaanse platteland. Hoewel geen enkel ras volledig allergievriendelijk is, wordt de vacht van de Lagotto Romagnolo als hypoallergeen beschouwd en werpt hij zelden af. Williams raadt ouders van gezelschapsdieren ten zeerste aan om fokkers zorgvuldig te onderzoeken voordat ze zich committeren aan een Lagotto Romagnolo. .

Leave a Comment

Required fields are marked *