Zijn lagotto's makkelijk te trainen?

Over het algemeen is een Lagotto, wiens behoeften worden vervuld, meestal vrij eenvoudig te trainen. Gebruik gewoon een lichte hand aan de lijn en zorg voor de juiste relatie tussen leider en volger en de hond zal graag met u samenwerken.

Zijn lagotto's makkelijk te trainen?

Over het algemeen is een Lagotto, wiens behoeften worden vervuld, meestal vrij eenvoudig te trainen. Gebruik gewoon een lichte hand aan de lijn en zorg voor de juiste relatie tussen leider en volger en de hond zal graag met u samenwerken. Het definiëren van een taak voor uw Lagotto romagnolo is erg moeilijk. Omdat het voor de eerste keer zal trainen, zal het een beetje koppig en lui zijn.

Intelligentie en trainbaarheid zijn niet veel van de beïnvloedende factoren tijdens het begin. Ze staan ook bekend als Italiaanse waterhonden en Romagna Water Dogs. Tegenwoordig, nu veel van de moerassen van het thuisland van het ras zijn leeggemaakt, hebben deze honden een nieuw doel gevonden in de truffeljacht. Mensen kunnen ze gemakkelijk trainen om hun superneuzen te gebruiken voor geurwerk.

De dikke jassen van Lagottos helpen ze warm te blijven in de herfst en winter en beschermen ze tegelijkertijd tegen doornen en puin terwijl ze door bossen rennen. Overweegt u om een Lagotto Romagnolo-puppy te kopen en vraagt u zich af of het gemakkelijk is om een Lagotto Romagnolo-puppy te trainen of hoe lang duurt het om een Lagotto Romagnolo-puppy te trainen? Volgens hondentrainers scoren Lagotto Romagnolo Dogs van de 5 in de schaal van rassen die worden beschouwd als de gemakkelijkste honden om te trainen. De Lagotto Romagnolo is over het algemeen een makkelijke hond om mee te leven. Ze zijn gelukkig, slim, liefdevol, loyaal, gemakkelijk te trainen, atletisch, aanhankelijk en gevoelig.

Als de eigenaar de Lagotto op de juiste manier socialiseert, kunnen ze goed overweg met andere honden en kinderen. Ze hechten een goede band met hun „peloton” of familie, en gaan graag overal heen. Vanwege hun intelligentie hebben ze regelmatig stimulatie nodig of kunnen ze een beetje, nou ja, creatief zijn in wat ze besluiten te doen. Hoewel ze over het algemeen atletisch zijn, variëren ze in termen van hun behoeften aan lichaamsbeweging.

De Lagotto is, hoewel actief, niet hyper. Ze hebben een natuurlijk instinct om op te halen, en hoewel er wordt gezegd dat hun instinct voor het jagen op wild is gefokt, zijn er mensen die de Lagotto vandaag voor dat doel gebruiken. Sterker nog, als je een hond nodig hebt met een goede neus en die gemakkelijk te trainen is, is de Lagotto misschien degene. In de VS en andere landen kun je, naast truffel „jagen op een Lagotto”, zoek- en reddingswerk doen, wildjagen, optreden als drugssnuivende honden, therapiehonden, kadaverhonden, honden die „verschillende opkomende medische aandoeningen kunnen voelen, zoals toevallen en diabetische noodsituaties, om er maar een paar te noemen.

Hun grootte en superneus maken ze aantrekkelijk voor vele doeleinden. Intelligentie, springvermogen, wendbaarheid en gedrevenheid maken hen tot ideale kandidaten voor de rally-, behendigheids-, tracking- en gehoorzaamheidswedstrijdringen. Andere „leuke” activiteiten waar de Lagotto van zou genieten, zijn neuswerk, dansen in vrije stijl, dokduiken en vliegbal. Als het gaat om het zijn van een familiehuisdier, is de Lagotto Romagnolo een aanhankelijke en relaxte hond, zolang lichaamsbeweging wordt geboden in de vorm van ten minste één goede, lange wandeling per dag, en bij voorkeur een spelletje apporteren.

Lagotto Romagnolo betekent „meerhond uit Romagna”, wat een goede naam is voor dit ras, aangezien deze honden oorspronkelijk hielpen bij het jagen op watervogels door de natte moerassen van Romagna in Italië. Als het om andere huisdieren gaat, heeft de Lagotto Romagnolo een ietwat actieve prooidrift, dus ze kunnen in de verleiding komen om op zeer kleine dieren te jagen. Hoewel ongebruikelijk in de Verenigde Staten, groeit de Lagotto Romagnolo over de hele wereld in populariteit. Socialisatietraining zal deze neigingen echter beteugelen, en Lagotto Romagnolos heeft meestal geen problemen als het gaat om aanpassing aan huishoudens met meerdere huisdieren.

Over het algemeen is de Lagotto Romagnolo een gemakkelijke maar actieve hond die een goede keuze is voor gezinnen met ten minste een matig niveau van eerdere ervaring in hondenbezit. De Lagotto Romagnolo is in feite een heel oud ras uit Italië dat tot op de dag van vandaag op wonderbaarlijke wijze heeft overleefd. Lagotto Romagnolos hebben dubbele vachten die waterbestendig zijn en bestaan uit haar in plaats van bont. Lagotto Romagnolos werden oorspronkelijk gefokt als jachtgenoten, en ze hebben hun vermogen om te herstellen niet verloren, zelfs als dat betekent dat ze vreugdevol in watermassa's moeten springen om dat te doen.

Naarmate het ras steeds populairder wordt, zie je Lagotto Romagnolos vaker in schuilplaatsen, maar voorlopig zijn ze misschien moeilijk te vinden. Lagotto Romagnolos worden nog steeds gebruikt om op truffels te jagen, maar ze worden ook gewaardeerd als trouwe familiegenoten, en hun hypoallergene jassen kunnen er meer vraag naar maken bij mensen met allergieën. Lagotto Romagnolos hebben gezelschap nodig, dus het is belangrijk om ze niet te lang alleen thuis te laten, en geen enkele hond mag het grootste deel van de tijd ooit buiten worden gelaten. De geschiedenis van de Lagotto Romagnolo gaat minstens terug tot de Renaissance in Italië, en gaat waarschijnlijk nog verder terug dan dat.

Eeuwenlang werd de Lagotto gebruikt om te helpen jagen op watervogels, maar aangezien de grootschalige afwatering van het moerasland plaatsvond tegen het einde van de negentiende (19e) eeuw, had de Lagotto niet langer hetzelfde doel als de enorme kuddes watervogels verdwenen. Fokkers binnen de Lagotto Romagnolo Club of America stemmen ermee in om een ethische code te volgen met betrekking tot fokpraktijken, en het testen op heupen van fokhonden is een vereiste. .

Leave a Comment

Required fields are marked *