Hoeveel kost een lagotto romagnolo?

Mooi, intelligent, vriendelijk en zeldzaam, je staat misschien op een wachtlijst voor een Lagotto romagnolo in de VS. Misschien wil je je ook voorbereiden om een aardige cent uit te geven.

Hoeveel kost een lagotto romagnolo?

Mooi, intelligent, vriendelijk en zeldzaam, je staat misschien op een wachtlijst voor een Lagotto romagnolo in de VS. Misschien wil je je ook voorbereiden om een aardige cent uit te geven. Het uiterlijk van de Lagotto Romagnolo kan variëren, en heeft over het algemeen slappe oren, en grote ronde ogen in elke schaduwkleur, variërend van goud tot donkerbruin. Hun watervriendelijke vacht is erg dik en gekruld.

Effen kleuren zijn onder meer gebroken wit, goud of bruin. Ze zijn ook wit te vinden met bruine of oranje vlekken of roan. Het is een middelgrote tot grote hond die hypoallergeen is, wat ook betekent dat hij bijna nooit werpt. Een Lagotto vertoont vaak witte vlekken die uitgroeien in de volwassen status.

De Lagotto is gemaakt om te werken. Ze hebben over het algemeen scherpe zintuigen, hoewel hun gezichtsvermogen gevoeliger is voor beweging dan voor detail. Ze zijn erg loyaal en liefdevol, waardoor ze de perfecte gezinsgenoot zijn. Sommige zijn gemakkelijk te trainen en veel kunnen vrij gemakkelijk met andere dieren overweg als ze als puppy's worden gesocialiseerd.

Sommige Lagotti zijn uitstekende zwemmers, maar sommige zullen alleen peddelen. Sommigen zullen zonder aarzelen uit meren, beken en andere watermassa's halen. Het zijn lieve huisdieren en hebben de neiging om aandacht te houden. Lagotti houdt van graven; veel eigenaren geven ze een zandbak, of hebben een aangewezen plek om ze in staat te stellen hun graafbehoeften te bevredigen.

Ze spelen ook graag zoekspellen en hebben een zeer actieve en slimme geest. Lagotto Romagnolo (Luh-go-tow Ro-maan-yolo) is een middelgroot antiek werkend ras uit Noord-Italië. En als u één Lagotto Romagnolo-puppy in handen krijgt, zijn de totale kosten hoger dan bij de meeste raszuivere puppy's. Aangezien de Lagotto Romagnolo zo'n zeldzaam ras is, moet u bereid zijn om een aanzienlijke investering te doen.

Lagotto Romagnolo-honden staan bekend om wollige krullen die het lichaam van top tot staart bedekken met weelderige wenkbrauwen en snorharen. We hebben deze gemiddelde prijs en prijsklasse verkregen door de prijzen te bekijken van 9 witte en bruine Lagotto Romagnolo-puppy's die door verschillende fokkers te koop worden aangeboden. Het vinden van een Lagotto Romagnolo-fokker kan ook een behoorlijke uitdaging zijn, aangezien er maar heel weinig in de VS zijn. Ten slotte zijn de Lagotto Romagnolo-honden een van de schattigste hondenrassen die iemand graag in huis zou willen hebben.

De onderstaande tabel toont de prijsklassen van Lagotto Romagnolo-puppy's en het aantal puppy's dat te koop wordt aangeboden voor elke prijsklasse. Volgens de website van de Lagotto Romagnolo Club of America zijn er ongeveer 20 fokkers van dit speciale hondenras in de VS. Factoren zoals geslacht, grootte, gewicht en locatie van aankoop kunnen de prijs van een Lagotto Romagnolo-puppy veranderen. Gezien het feit dat Lagotto Romagnolo de afgelopen eeuwen werd gefokt om te leven, te jagen en samen te werken met mensen, was het een van de meest familie-aanhankelijke rassen.

Wanneer u op zoek bent naar Lagotto Romagnolo-puppy's te koop, zoals bij elke hond, zorg er dan voor dat u de ouders van de hond ontmoet en de fokker vraagt naar eventuele gedragsproblemen. De bovenstaande grafiek laat zien hoeveel Lagotto Romagnolo-puppy's tegen verschillende prijspunten te koop zijn. Lagotto Romagnolo heeft een zachte, harige vacht die hypoallergisch is en niet vervaagt zoals de andere hoektanden. Hoewel het over het algemeen een onderhoudsarm ras is, is er een ideale manier om een Lagotto Romagnolo te verzorgen.

Leave a Comment

Required fields are marked *