Is lagotto romagnolo hypoallergeen?

De Lagotto romagnolo is een Italiaans hondenras. Het vindt zijn oorsprong in de moerassen van de Po-delta in het oostelijke deel van de subregio Romagna in Italië.

Is lagotto romagnolo hypoallergeen?

De Lagotto romagnolo is een Italiaans hondenras. Het vindt zijn oorsprong in de moerassen van de Po-delta in het oostelijke deel van de subregio Romagna in Italië. De naam is afgeleid van Romagnol can lagòt, wat waterhond betekent. De waterdichte dubbele vacht heeft dik, krullend haar en valt nauwelijks af.

Velen beschouwen het ras als hypoallergeen. Vachtkleuren kunnen meer dan één kleur bruin, roan, gebroken wit, wit of oranje bevatten. De Lagotto Romagnolo is een zeer aanhankelijk, loyaal en intelligent ras, waardoor ze een ideale gezinsgenoot zijn. Ze zijn gemakkelijk te trainen, en ze houden ervan om lief te hebben en bemind te worden.

Dit hypoallergene hondenras kan goed overweg met mensen en dieren buiten het gezin als het als puppy goed wordt gesocialiseerd. Omdat het in de kern een jachthond is, een deel van het socialiseren van het ras is het introduceren bij konijntjes en andere knaagdierhuisdieren, dus het ziet ze niet als prooi. De strakke krullen van deze Italiaanse truffeljachthond maken hem een uitstekende keuze voor mensen met een allergie. Bij regelmatige verzorging en borstelen is de Lagotto Romagnolo met lage uitscheiding even hypoallergeen als schattig en knuffelig.

Behalve dat hij niet veel verliest, kwijlt de Lagotto Romagnolo zelden, dus het speeksel veroorzaakt ook geen ongewenste allergische reacties. Dit intelligente ras staat bekend om zijn grote reukvermogen, hartelijkheid en zoete houding. Lagotto Romagnolo is een geweldige hond om te bezitten, maar werd de afgelopen decennia zelden buiten Italië gezien. Lagotto Romagnolos hebben gezelschap nodig, dus het is belangrijk om ze niet te lang alleen thuis te laten, en geen enkele hond mag het grootste deel van de tijd buiten worden gelaten.

Socialisatietraining zal deze neigingen echter beteugelen, en Lagotto Romagnolos heeft meestal geen problemen als het gaat om aanpassing aan huishoudens met meerdere huisdieren. Het wordt aanbevolen om alleen te zwemmen in een meer of een zwembad, aangezien de Lagotto Romagnolo nooit in een rivier mag zwemmen. Als het om andere huisdieren gaat, heeft de Lagotto Romagnolo een ietwat actieve prooidrift, waardoor ze in de verleiding kunnen komen om op zeer kleine dieren te jagen. Enkele van de gezondheidsproblemen waarmee Lagotto Romagnolos wordt geconfronteerd, zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie, stapelingsziekte, juveniele epilepsie, cerebrale ataxie, en neuroaxonale dystrofie.

Lagotto Romagnolos worden nog steeds gebruikt om op truffels te jagen, maar ze worden ook gewaardeerd als trouwe familiegenoten, en door hun hypoallergene vacht is er mogelijk meer vraag naar bij mensen met een allergie. Een Lagotto Romagnolo hondendieet moet worden samengesteld voor een klein tot middelgroot ras met gemiddelde tot hoge energie- en bewegingsbehoeften. Over het algemeen is de Lagotto Romagnolo een gemakkelijke maar actieve hond die een goede keuze is voor gezinnen met ten minste een matig niveau van eerdere ervaring in hondenbezit. De Lagotto Romagnolo is een zeer actieve en behendige hond en heeft elke dag minimaal 1 uur wandelen nodig.

Als het gaat om het zijn van een familiehuisdier, is de Lagotto Romagnolo een aanhankelijke en relaxte hond, zolang lichaamsbeweging wordt geboden in de vorm van minstens één goede, lange wandeling per dag, en bij voorkeur een spelletje apporteren. Lagotto Romagnolos werden oorspronkelijk gefokt als jachtgenoten, en ze hebben hun vermogen om te herstellen niet verloren, zelfs als dat betekent dat ze vreugdevol in watermassa's moeten springen om dat te doen. Het zal je niet verbazen dat Lagotto Romagnolo graag in bad gaat - het zijn tenslotte waterhonden. Haar kan dik worden rond de ogen en oren, waardoor het voor Lagotto Romagnolos moeilijk te zien is wanneer ze niet verzorgd zijn, en ze kunnen infecties ontwikkelen of vuil in de oren vasthouden.

Leave a Comment

Required fields are marked *