Houden lagotto's van water?

Lagotto's zijn alert, intelligent en levendig. Ze houden ervan om te leren en hun baasjes te plezieren en uit te blinken in hondenevenementen zoals behendigheid en gehoorzaamheid, evenals andere bezigheden zoals dokduiken (ze houden van nature van water).

Houden lagotto's van water?

Lagotto's zijn alert, intelligent en levendig. Ze houden ervan om te leren en hun baasjes te plezieren en uit te blinken in hondenevenementen zoals behendigheid en gehoorzaamheid, evenals andere bezigheden zoals dokduiken (ze houden van nature van water). De Lagotto romagnolo is een kleine tot middelgrote, gespierde waterretriever en truffeljager met krullend haar en een geweldig karakter. De driehoekige oren hebben afgeronde punten en de grote, ronde ogen zijn donkergeel of bruin, afhankelijk van de vachtkleur.

De Lagotto Romagnolo is over het algemeen een makkelijke hond om mee te leven. Ze zijn gelukkig, slim, liefdevol, loyaal, gemakkelijk te trainen, atletisch, aanhankelijk en gevoelig. Als de eigenaar de Lagotto op de juiste manier socialiseert, kunnen ze goed overweg met andere honden en kinderen. Ze hechten een goede band met hun „peloton” of familie, en gaan graag overal heen.

Vanwege hun intelligentie hebben ze regelmatig stimulatie nodig of kunnen ze een beetje, nou ja, creatief zijn in wat ze besluiten te doen. Hoewel ze over het algemeen atletisch zijn, variëren ze in termen van hun behoeften aan lichaamsbeweging. De Lagotto is, hoewel actief, niet hyper. Ze hebben een natuurlijk instinct om op te halen, en hoewel er wordt gezegd dat hun instinct voor het jagen op wild is gefokt, zijn er mensen die de Lagotto vandaag voor dat doel gebruiken.

Sterker nog, als je een hond nodig hebt met een goede neus en die gemakkelijk te trainen is, is de Lagotto misschien degene. In de VS en andere landen kun je, naast truffel „jagen op een Lagotto”, zoek- en reddingswerk doen, wildjagen, optreden als drugssnuivende honden, therapiehonden, kadaverhonden, honden die „verschillende opkomende medische aandoeningen kunnen voelen, zoals toevallen en diabetische noodsituaties, om er maar een paar te noemen. Hun grootte en superneus maken ze aantrekkelijk voor vele doeleinden. Intelligentie, springvermogen, wendbaarheid en gedrevenheid maken hen tot ideale kandidaten voor de rally-, behendigheids-, tracking- en gehoorzaamheidswedstrijdringen.

Andere „leuke” activiteiten waar de Lagotto van zou genieten, zijn neuswerk, dansen in vrije stijl, dokduiken en vliegbal. De Lagotto Romagnolo is intelligent, actief en leergierig. Ze doen het goed als ze een baan krijgen en consistente lichaamsbeweging krijgen, legt Williams uit. Of het nu gaat om zwemmen in een meer, een bal over een kreek achtervolgen, door een sproeier rennen of spetteren in een 'kinderbad', lagune om van water te houden.

Eeuwenlang werd de Lagotto gebruikt om te helpen jagen op watervogels, maar aangezien de grootschalige afwatering van het moerasland plaatsvond tegen het einde van de negentiende (19e) eeuw, had de Lagotto niet langer hetzelfde doel als de enorme kuddes watervogels verdwenen. De Lagotto Romagnolo, ook wel Lagotto of Lagotti voor meervoud genoemd, is een ruig hondenras met een onmiskenbare krullende vacht. De Lagotto Romagnolo is een middelgroot (groter dan klein, kleiner dan middelgroot) ras ontwikkeld in het middeleeuwse Italië als waterretriever. Lagotto Romagnolo (letterlijk „meerhond uit Romagna, een provincie in Noord-Italië), is hoogstwaarschijnlijk geëvolueerd uit een ras van kleine waterhonden met krullend haar, en stond bekend als een werkhond voor alle doeleinden.

Traditioneel gebruikt als waterretrievers, maar in moderne tijden zijn het deskundige truffeljagers, de Lagotto Romagnolo heeft een waterdichte vacht die ideaal is om een plons te maken. Alle puppyouders zijn volledig op gezondheid getest volgens de vereisten die zijn uiteengezet in de Ethische Code voor de Lagotto Romagnolo Club of America. Afgezien van de verzorging, heeft Lagotto Romagnolo ander basisonderhoud nodig, zoals het laten knippen van hun nagels, het controleren van hun oren op infectie en het schoonhouden van hun tanden. De voorpoten van de Lagotto Romagnolo zijn rond en compact, terwijl hun achterpoten iets ovaler zijn.

Zoals je nu weet, heeft Lagotto Romagnolo een hypoallergene vacht die bestaat uit haar in plaats van bont. Zoals bij elk ander hondenras, is vroege socialisatie- en gehoorzaamheidstraining voor Lagotto Romagnolo-puppy's van cruciaal belang. Petra, die de eigenaar is van een Lagotto Romagnolo genaamd Rona, benadrukte verder dat het Italiaanse ras nauwelijks werpt. Wendy en Jo legden uit dat de hoeveelheid verzorging die een Lagotto Romagnolo nodig heeft, afhangt van hun vachttype.

Fokkers binnen de Lagotto Romagnolo Club of America stemmen ermee in om een ethische code te volgen met betrekking tot fokpraktijken, en het testen op heupen van fokhonden is een vereiste. Het zal je niet verbazen dat Lagotto Romagnolo graag in bad gaat - het zijn tenslotte waterhonden. .

Leave a Comment

Required fields are marked *