Zijn lagotto's vriendelijk?

De Lagotto romagnolo staat bekend als een geschikt ras voor gezinnen, aangezien deze honden vriendelijk zijn en graag hun baasjes willen plezieren. Als je op zoek bent naar een familievriend die graag non-stop speelt, van het water geniet en meestal met de neus tegen de grond staat tijdens wandelingen, dan is een Lagotto Romagnolo misschien precies wat je zoekt.

Zijn lagotto's vriendelijk?

De Lagotto romagnolo staat bekend als een geschikt ras voor gezinnen, aangezien deze honden vriendelijk zijn en graag hun baasjes willen plezieren. Als je op zoek bent naar een familievriend die graag non-stop speelt, van het water geniet en meestal met de neus tegen de grond staat tijdens wandelingen, dan is een Lagotto Romagnolo misschien precies wat je zoekt. De speciale vaardigheden van deze zeer intelligente werkhond zijn het vinden van truffels en het ophalen van eenden tijdens de jacht. Met hun liefde voor water zal Lagottos proberen te zwemmen in elke plas die ze kunnen vinden.

Lagotto Romagnolos zijn erg speels, kindvriendelijk en makkelijk te trainen. Ze zijn ideaal voor behendigheid of andere hondensporten, vooral geursporten, waar ze hun geweldige reukvermogen kunnen gebruiken. Ze hebben behoorlijk wat verzorging nodig omdat ze niet veel van hun vacht afwerpen. Veel mensen denken dat de Lagotto een poedelkruising is, maar dit is eigenlijk een van de oudste hondenrassen van Europa, waar ze zijn gefokt vanwege hun temperament, neus en aanpassingsvermogen.

Ze praten graag wanneer dat nodig is, maar blaffen niet als zodanig en zijn daarom geweldig voor het stadsleven. Maar wees gewaarschuwd, je kunt de neus niet van een Lagotto halen en wandelen betekent urenlang aan de grond snuiven. Hoewel je misschien geen Lagotto Romagnolo in je plaatselijke opvangcentrum vindt, zijn er een aantal rasspecifieke reddingswebsites. Het is belangrijk dat Lagotto Romagnolos de juiste lichaamsbeweging krijgt, anders kunnen ze zich, zoals veel honden, vervelen en hun eigen plezier creëren door dingen te graven en te kauwen die ze niet zouden moeten doen.

Zelfs hondenliefhebbers met een laag tot matig niveau van ervaring met hondenbezit zouden de Lagotto Romagnolo waarschijnlijk een geschikt huisdier vinden, en ze staan bekend als aanhankelijk, toegewijd, en gretig om honden te plezieren die van hun mensen houden. Lagotto Romagnolos worden nog steeds gebruikt om op truffels te jagen, maar ze worden ook gewaardeerd als trouwe familiegenoten, en hun hypoallergene jassen kunnen er meer vraag naar maken bij mensen met allergieën. Hoewel ongebruikelijk in de Verenigde Staten, groeit de Lagotto Romagnolo over de hele wereld in populariteit. In de jaren zeventig nam de belangstelling voor het Lagotto Romagnolo-ras een beetje af, en deze honden zijn misschien volledig verdwenen als er eind jaren tachtig niet voor enthousiastelingen waren die interesse hadden in het behoud van het ras.

De Lagotto Romagnolo is een middelgroot (groter dan klein, kleiner dan middelgroot) ras ontwikkeld in het middeleeuwse Italië als waterretriever. De Lagotto Romagnolo heeft misschien zijn wortels als waterretriever, maar je hoeft hem niet op jacht te nemen om een gelukkige hond te hebben die goed bij het gezin past. Die waterbestendige jassen dienden om de Lagotto Romagnolo warm en beschermd te houden tijdens het jagen op watervogels in de natte moerassen van Italië. Zolang aan die behoeften wordt voldaan, zijn Lagotto Romagnolos over het algemeen tevreden, zelfs wanneer ze in een appartementsomgeving wonen.

De geschiedenis van de Lagotto Romagnolo gaat minstens terug tot de Renaissance in Italië, en gaat waarschijnlijk nog verder terug dan dat. De Lagotto Romagnolo (uitgesproken als la-goh-toe ro-man-yo-lo) stamt af van Italiaanse waterretrievers die later werden gebruikt om truffels te zoeken. Als het om andere huisdieren gaat, heeft de Lagotto Romagnolo een ietwat actieve prooidrift, waardoor ze in de verleiding kunnen komen om op zeer kleine dieren te jagen. De Lagotto Romagnolo Club of America kan u misschien in contact brengen met een hond die een nieuw huis nodig heeft en misschien wel de perfecte metgezel is voor uw gezin.

De Lagotto Romagnolo is over het algemeen een gezond ras, hoewel er een paar omstandigheden zijn waarvoor ze vatbaar zijn. Als het gaat om het zijn van een familiehuisdier, is de Lagotto Romagnolo een aanhankelijke en relaxte hond, zolang lichaamsbeweging wordt geboden in de vorm van minstens één goede, lange wandeling per dag, en bij voorkeur een spelletje apporteren.

Leave a Comment

Required fields are marked *