Blaffen lagottos veel?

Volgens professionele hondenexperts van Lagotto romagnolo scoren Lagotto Romagnolo-honden van de 5 op een schaal van de hondenrassen die veel blaffen. Het zijn erg vocale honden, dus ze zullen blaffen en janken en je laten weten of ze iets willen of dat ze iets horen.

Blaffen lagottos veel?

Volgens professionele hondenexperts van Lagotto romagnolo scoren Lagotto Romagnolo-honden van de 5 op een schaal van de hondenrassen die veel blaffen. Het zijn erg vocale honden, dus ze zullen blaffen en janken en je laten weten of ze iets willen of dat ze iets horen. Je Lagotto is vriendelijk, maar dat betekent niet dat ze blij zouden zijn om vreemden te ontmoeten. Ze kunnen verschillen van vreemden en kunnen zelfs naar hen blaffen.

Lagotto Romagnolos kan goede waakhonden zijn als ze getraind zijn om te blaffen wanneer dat nodig is. Zonder training kunnen ze te veel blaffen. Als truffeljachthond is de Lagotto Romagnolo goed in geurwerk, maar ze hebben ook een natuurlijke neiging om te graven. Hoewel geen enkel ras volledig allergievriendelijk is, wordt de vacht van de Lagotto Romagnolo als hypoallergeen beschouwd en valt zelden af.

Het vereist echter veel verzorging. Lagotto Romagnolos hebben dubbele jassen die waterbestendig zijn en bestaan uit haar in plaats van bont. Lagotto Romagnolo, ook bekend als de Romagna Water Dog, zijn hypoallergene honden die eerder haar dan vacht hebben. Als je iemand bent met veel energie, zal de Lagotto Romagnolo je stap voor stap kunnen evenaren.

Als het gaat om het zijn van een familiehuisdier, is de Lagotto Romagnolo een aanhankelijke en relaxte hond, zolang lichaamsbeweging wordt geboden in de vorm van minstens één goede, lange wandeling per dag, en bij voorkeur een spelletje apporteren. Lagotto Romagnolo Dog (ook bekend als Romagnolo) werd voor het eerst gedocumenteerd als gezien in het begin van de jaren 1400, maar werd pas halverwege de jaren 1600 populair. Als het om andere huisdieren gaat, heeft de Lagotto Romagnolo een ietwat actieve prooidrift, waardoor ze in de verleiding kunnen komen om op zeer kleine dieren te jagen. De geschiedenis van de Lagotto Romagnolo gaat minstens terug tot de Renaissance in Italië, en gaat waarschijnlijk nog verder terug dan dat.

Hoewel de Lagotto Romagnolo niet was opgenomen in Stanley Coren's beruchte 'Intelligence of Dogs' (gepubliceerd in 199), staan ze bekend als intelligente honden die snel nieuwe commando's leren. De eigenaren van Lupo legden uit dat eigenaren van Lagotto Romagnolo nog steeds een trainingsstijl moeten vinden die werkt voor hun individuele hond. Zolang aan die behoeften wordt voldaan, zijn Lagotto Romagnolos over het algemeen tevreden, zelfs wanneer ze in een appartementsomgeving wonen. Het grootste deel van het onderhoud dat nodig is voor een Lagotto Romagnolo komt van het verzorgen van hun vacht, die veel verzorging nodig heeft.

De Lagotto Romagnolo heeft een zachte, wollige vacht die net als de poedels hypoallergeen is en niet vervaagt. Hondenbezitters zullen vaak proberen hun Lagotto Romagnolo onder controle te houden door tegen hen te schreeuwen, waardoor ze nog meer blaffen. Het is een goed idee om al op jonge leeftijd met socialisatie te beginnen om te proberen je Lagotto Romagnolo te laten wennen aan het ontmoeten van nieuwe mensen. De Lagotto Romagnolo is volgens de American Kennel Club het 88e meest populaire hondenras in de VS.

Leave a Comment

Required fields are marked *