Wat is lagotto romagnolo-hond?

De Lagotto Romagnolo, de schattige 'truffelhond' van Italië, heeft een gekrulde jas en weelderige gezichtsmeubels. Ondanks hun pluche uiterlijk is Lagotti duurzaam.

Wat is lagotto romagnolo-hond?

De Lagotto Romagnolo, de schattige 'truffelhond' van Italië, heeft een gekrulde jas en weelderige gezichtsmeubels. Ondanks hun pluche uiterlijk is Lagotti duurzaam. De Lagotto romagnolo is een middelgroot (groter dan klein, kleiner dan middelgroot) ras dat in het middeleeuwse Italië is ontwikkeld als waterretriever. Toen de jager eenden boven water neerschoot, dook de Lagotto erin en haalde de neergehaalde eend terug naar de jager.

De Lagotto is een waterretriever die zijn oorsprong vindt in Italië. De honden met krullende vacht werden voor het eerst gebruikt om watervogels op te halen in moerassen en lagunes. In het dialect van Romagna (de historische regio waaraan het ras zijn naam ontleent, nu onderdeel van Emilia Romagna), betekenen de woorden „Càn Lagòt „waterhond. Lagotto Romagnolos hebben dubbele jassen die waterbestendig zijn en bestaan uit haar in plaats van bont.

Een Lagotto Romagnolo hondendieet moet worden samengesteld voor een klein tot middelgroot ras met gemiddelde tot hoge energie- en bewegingsbehoeften. Lagotto Romagnolos zijn in staat om vreedzaam te leven met kinderen en andere huisdieren, zolang ze maar goed gesocialiseerd zijn, bij voorkeur vanaf jonge leeftijd. Lagotto Romagnolos hebben gezelschap nodig, dus het is belangrijk om ze niet te lang alleen thuis te laten, en geen enkele hond mag het grootste deel van de tijd buiten worden gelaten. In de jaren zeventig nam de belangstelling voor het Lagotto Romagnolo-ras een beetje af, en deze honden zijn misschien volledig verdwenen als er eind jaren tachtig niet voor enthousiastelingen waren die interesse hadden in het behoud van het ras.

De Lagotto Romagnolo is een vroeg ras van Italiaanse waterhonden dat uitgebreid werd gefokt met honden van andere rassen om hun behendigheid en geurvermogen te vergroten. Tegenwoordig is de Lagotto Romagnolo de enige hond die speciaal is gefokt om truffels te vinden op alle soorten terrein. Lagotto Romagnolos worden nog steeds gebruikt om op truffels te jagen, maar ze worden ook gewaardeerd als trouwe familiegenoten, en hun hypoallergene jassen kunnen er meer vraag naar maken bij mensen met allergieën. Socialisatietraining zal deze neigingen echter beteugelen, en Lagotto Romagnolos heeft meestal geen problemen als het gaat om aanpassing aan huishoudens met meerdere huisdieren.

Ongeacht of uw Lagotto Romagnolo in een herenhuis of een appartement woont, verloofd zijn is de sleutel tot hun welzijn. Enkele van de gezondheidsproblemen waarmee Lagotto Romagnolos wordt geconfronteerd, zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie, stapelingsziekte, juveniele epilepsie, cerebrale ataxie, en neuroaxonale dystrofie. Zolang aan die behoeften wordt voldaan, zijn Lagotto Romagnolos over het algemeen tevreden, zelfs wanneer ze in een appartementsomgeving wonen. De Lagotto Romagnolo Club of America beveelt ook aan om zich te concentreren op ervaren fokkers die een consistente lijn gezonde honden kunnen laten zien die goed gehumeurd zijn.

Raadpleeg uw dierenarts of professionele voedingsdeskundige voor advies over wat u uw individuele Lagotto Romagnolo moet voeren en de juiste portiegroottes. Lagotto Romagnolo betekent „meerhond uit Romagna, wat een goede naam is voor dit ras, aangezien deze honden oorspronkelijk hielpen bij het jagen op watervogels door de natte moerassen van Romagna in Italië.

Leave a Comment

Required fields are marked *