Is de lagotto romagnolo zeldzaam?

Lagotto Romagnolo betekent „hond uit het meer van Romagna. Hoewel de Lagotto romagnolo een zeldzaam ras is in de VS, komen de honden vaker voor in hun thuisland Italië, waar ze worden gebruikt om op truffels te jagen.

Is de lagotto romagnolo zeldzaam?

Lagotto Romagnolo betekent „hond uit het meer van Romagna. Hoewel de Lagotto romagnolo een zeldzaam ras is in de VS, komen de honden vaker voor in hun thuisland Italië, waar ze worden gebruikt om op truffels te jagen. Vaak aangezien als een poedelkruis, is de met krullen bedekte Lagotto Romagnolo eigenlijk's werelds oudste waterretriever. In de jaren zeventig stierf de lagotto Romagnolo bijna uit als gevolg van constante kruising door truffeljagers die prioriteit gaven aan de jachtproductie boven het behoud van rassen.

De Lagotto Romagnolo is de basishond voor alle waterhonden zoals poedels, Portugese waterhonden, golden retrievers, Labradors, Nova Scotia Duck Tolling retrievers om er maar een paar te noemen. Ook bekend als de „eendenhond”, werd de Lagotto Romagnolo oorspronkelijk gefokt met het doel watervogels te jagen en op te halen rond de moerassen van Romagna (vandaar de naam). Af en toe verward als een poedelkruis, is de met krullen bedekte Lagotto Romagnolo's werelds oudste waterretriever. Het ziet er misschien uit als een labradoodle, maar de lagotto Romagnolo is een eigen ras afkomstig uit de subregio Romagna in Italië.

De Lagotto Romagnolo is een relatief zeldzaam ras en de onderstaande tabel geeft een ruwe gids voor cijfers door een ander populair hondenras te vergelijken. De Lagotto Romagnolo is een klein tot middelgroot hondenras dat in de oudheid voor het eerst werd ontwikkeld in Italië. Vaak beschreven als een van de meest aanhankelijke en liefdevolle rassen die er zijn, de Lagotto Romagnolo is ongelooflijk intelligent, zich bewust van hun omgeving en energiek. Van alle rassen op deze lijst die volledig worden erkend door de AKC, is de Lagotto Romagnolo waarschijnlijk de meest populaire, gerangschikt 99 van de 197.

Leave a Comment

Required fields are marked *