Wanneer zijn lagotto volgroeid?

Meestal wordt de sluiting normaal gesproken voltooid door 8 tot 12 maanden oud (voor een medium). Gemiddeld hebben kleine honden 9 maanden nodig om hun volwassen gewicht te bereiken.

Wanneer zijn lagotto volgroeid?

Meestal wordt de sluiting normaal gesproken voltooid door 8 tot 12 maanden oud (voor een medium). Gemiddeld hebben kleine honden 9 maanden nodig om hun volwassen gewicht te bereiken. Terwijl grotere honden tot 1,5 jaar nodig kunnen hebben om hun volwassen gewicht te bereiken. Je nieuwe Lagotto zal tot 16 jaar oud worden en zal uitgroeien tot een middelgrote hond.

De onze staat aan de grote kant van de schaal. Het zijn extreem sterke honden, die winterhard en goed gespierd zijn, en ze kunnen trekken als een goederentrein. Dus als u fysiek niet aan het werk bent, is voorzichtigheid geboden bij het trainen om het trekken te voorkomen. Om die reden raad ik een halsband en riem over een harnasopstelling aan.

Grootte - De kennel Club-rasstandaard is een richtlijn en beschrijving van het ideaal voor het ras; de grootte zoals beschreven betekent niet dat een hond overeenkomt met de opgegeven afmetingen (lengte of gewicht). Een hond kan groter of kleiner zijn dan de afmetingen die in de rasstandaard worden vermeld. Mannelijke Lagotto Romagnolos zijn gemiddeld groter dan vrouwtjes. Mannetjes zijn meestal 17 tot 19 centimeter lang en wegen 28 tot 35 pond.

Vrouwtjes zijn meestal 14 tot 18 centimeter lang en wegen 24 tot 32 pond. Individuen van het ras kunnen kleiner of groter zijn. Het is belangrijk dat Lagotto Romagnolos de juiste lichaamsbeweging krijgt, anders kunnen ze zich, zoals veel honden, vervelen en hun eigen plezier creëren door dingen te graven en te kauwen die ze niet zouden moeten doen. Als het gaat om het zijn van een familiehuisdier, is de Lagotto romagnolo een aanhankelijke en relaxte hond, zolang lichaamsbeweging wordt geboden in de vorm van ten minste één goede, lange wandeling per dag, en bij voorkeur een apporteerspel.

Lagotto Romagnolo betekent „meerhond uit Romagna, wat een goede naam is voor dit ras, aangezien deze honden oorspronkelijk hielpen bij het jagen op watervogels door de natte moerassen van Romagna in Italië. Lagotto Romagnolos zijn in staat om vreedzaam te leven met kinderen en andere huisdieren, zolang ze maar goed gesocialiseerd zijn, bij voorkeur vanaf jonge leeftijd. Veel Lagotto Romagnolos gaan van nature het water op, en zelfs als je niet van plan bent om te jagen, zullen ze nog steeds genieten van het achtervolgen van speelgoed in een goed apporteerspel. Lagotto Romagnolos worden nog steeds gebruikt om op truffels te jagen, maar ze worden ook gewaardeerd als trouwe familiegenoten, en hun hypoallergene jassen kunnen er meer vraag naar maken bij mensen met allergieën.

Socialisatietraining zal deze neigingen echter beteugelen, en Lagotto Romagnolos heeft meestal geen problemen als het gaat om aanpassing aan huishoudens met meerdere huisdieren. Zelfs hondenliefhebbers met een laag tot matig niveau van ervaring met hondenbezit zouden de Lagotto Romagnolo waarschijnlijk een geschikt huisdier vinden, en ze staan bekend als aanhankelijk, toegewijd, en gretig om honden te plezieren die van hun mensen houden. In de jaren zeventig nam de belangstelling voor het Lagotto Romagnolo-ras een beetje af, en deze honden zijn misschien volledig verdwenen als er eind jaren tachtig niet voor enthousiastelingen waren die interesse hadden in het behoud van het ras. De eerste dagen met een nieuwe familie ontlast de Lagotto Romagnolo-puppy vaak stress door zijn opname in het dieet.

Raadpleeg uw dierenarts of professionele voedingsdeskundige voor advies over wat u uw individuele Lagotto Romagnolo moet voeren en de juiste portiegroottes. Als het om andere huisdieren gaat, heeft de Lagotto Romagnolo een ietwat actieve prooidrift, waardoor ze in de verleiding kunnen komen om op zeer kleine dieren te jagen. Naarmate het ras steeds populairder wordt, zie je Lagotto Romagnolos vaker in schuilplaatsen, maar voorlopig zijn ze misschien moeilijk te vinden. Lagotto Romagnolos werden oorspronkelijk gefokt als jachtgenoten, en ze hebben hun vermogen om te herstellen niet verloren, zelfs als dat betekent dat ze vreugdevol in watermassa's moeten springen om dat te doen.

Lagotto Romagnolos hebben gezelschap nodig, dus het is belangrijk om ze niet te lang alleen thuis te laten, en geen enkele hond mag het grootste deel van de tijd buiten worden gelaten. Deze waterbestendige jassen dienden om de Lagotto Romagnolo warm en beschermd te houden tijdens het jagen op watervogels in de natte moerassen van Italië.

Leave a Comment

Required fields are marked *