Waar komen lagotto romagnolo vandaan?

Italië, een Europees land met een lange mediterrane kustlijn, heeft een krachtige stempel gedrukt op de westerse cultuur en keuken. De hoofdstad, Rome, is de thuisbasis van het Vaticaan, evenals historische kunst en oude ruïnes.

Waar komen lagotto romagnolo vandaan?

Italië, een Europees land met een lange mediterrane kustlijn, heeft een krachtige stempel gedrukt op de westerse cultuur en keuken. De hoofdstad, Rome, is de thuisbasis van het Vaticaan, evenals historische kunst en oude ruïnes. Andere grote steden zijn Florence, met meesterwerken uit de Renaissance zoals David van Michelangelo en de Duomo van Brunelleschi; Venetië, de stad van de grachten; en Milaan, de modehoofdstad van Italië. De Lagotto romagnolo is een kleine tot middelgrote, gespierde waterretriever en truffeljager met krullend haar en een geweldig karakter.

De driehoekige oren hebben afgeronde uiteinden en de grote, ronde ogen zijn donkergeel of bruin, afhankelijk van de vachtkleur. De Lagotto is ontstaan in Italië in de provincie Romagna, waar het voor het eerst werd gebruikt om op watervogels te jagen, vandaar de naam „Lagotto Romagnolo”. In het Italiaans betekent Lago meer dat past bij het waterhondenaspect en men denkt dat het tweede woord een afgeleide is van de provincienaam. Het was toen in de 19e eeuw toen het water van het meer werd afgevoerd en de vogels het gebied verlieten dat het ras bijna uitstierf.

De Lagotto Romagnolo werkt enthousiast en efficiënt en maakt optimaal gebruik van zijn inherente zoek- en vind-vaardigheden en uitstekende reukvermogen. LAG (World Union of Lagotto Clubs - Unione Mondiale dei Club Lagotto Romagnolo), waarvan de voorzitter Dr. Over het algemeen is de Lagotto Romagnolo een gemakkelijke maar actieve hond die een goede keuze is voor gezinnen met minstens een matig niveau van eerdere ervaring in hondenbezit. Lagotto Romagnolo's zijn over het algemeen speels en hebben hoge trainingsbehoeften, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet met te veel opwinding spelen, anders lopen ze het risico om zeer kleine kinderen omver te slaan.

Een scherpe zoekvaardigheid, een steile leercurve en een onverslaanbaar reukvermogen zouden na verloop van tijd de Lagotto Romagnolo tot een efficiënte truffelzoeker maken. Lagotto Romagnolo betekent „meerhond uit Romagna, wat een goede naam is voor dit ras, aangezien deze honden oorspronkelijk hielpen bij het jagen op watervogels door de natte moerassen van Romagna in Italië. Lagotto Romagnolos zijn in staat om vreedzaam te leven met kinderen en andere huisdieren, zolang ze maar goed gesocialiseerd zijn, bij voorkeur vanaf jonge leeftijd. Het is belangrijk dat Lagotto Romagnolos de juiste lichaamsbeweging krijgt, anders kunnen ze zich, zoals veel honden, vervelen en hun eigen plezier creëren door dingen te graven en te kauwen die ze niet zouden moeten doen.

De Lagotto Romagnolo is over het algemeen een gezond ras, hoewel er een paar omstandigheden zijn waarvoor ze vatbaar zijn. Men kan zelfs bevestigen dat in de tijd tussen de twee wereldoorlogen bijna alle truffelhonden van de truffeljagers van Romagna en de aangrenzende gebieden Lagotto Romagnolo waren. De Lagotto Romagnolo is een hond die speciaal is gefokt om truffels te vinden op allerlei soorten terrein; het is het enige ras ter wereld dat gespecialiseerd is in het opsporen van deze kostbare knol. Als het gaat om het zijn van een familiehuisdier, is de Lagotto Romagnolo een aanhankelijke en relaxte hond, zolang lichaamsbeweging wordt geboden in de vorm van minstens één goede, lange wandeling per dag, en bij voorkeur een spelletje apporteren.

Tegen de tijd van de Rozenoorlog (1455—148) was het kleine waterhondje van de moerassen van Romagna zo homogeniteit geëvolueerd dat de moderne Lagotto in elk detail van zijn morfologie precies hetzelfde is als de middeleeuwse Lagotto geschilderd door Andrea Mantegna c. Lagotto Romagnolos nodig heeft gezelschap, dus het is belangrijk om ze niet te lang alleen thuis te laten, en geen enkele hond mag het grootste deel van de tijd buiten blijven. Raadpleeg uw dierenarts of professionele voedingsdeskundige voor advies over wat u uw individuele Lagotto Romagnolo moet voeren en de juiste portiegroottes. Lagotto Romagnolos worden nog steeds gebruikt om op truffels te jagen, maar ze worden ook gewaardeerd als trouwe familiegenoten, en hun hypoallergene jassen kunnen er meer vraag naar maken bij mensen met allergieën.

Leave a Comment

Required fields are marked *