Wat voor soort hond is een lagotto romagnolo?

De Lagotto romagnolo is een middelgroot oud werkend ras uit Noord-Italië met wollige, krullende vacht. Ze worden gewaardeerd om hun vaardigheden op het gebied van truffeljacht, maar ze kunnen ook relatief relaxte en aanhankelijke metgezellen in huis zijn.

De Lagotto romagnolo is een middelgroot oud werkend ras uit Noord-Italië met wollige, krullende vacht. Ze worden gewaardeerd om hun vaardigheden op het gebied van truffeljacht, maar ze kunnen ook relatief relaxte en aanhankelijke metgezellen in huis zijn. De Lagotto is een waterretriever die zijn oorsprong vindt in Italië. De honden met krullende vacht werden voor het eerst gebruikt om watervogels op te halen in moerassen en lagunes.

In het dialect van Romagna (de historische regio waaraan het ras zijn naam ontleent, nu onderdeel van Emilia Romagna), betekenen de woorden „Càn Lagòt „waterhond. Tegenwoordig is de Lagotto romagnolo de enige hond die speciaal is gefokt om truffels te vinden op alle soorten terrein. In de jaren zeventig nam de belangstelling voor het Lagotto Romagnolo-ras een beetje af, en deze honden zijn misschien volledig verdwenen als er eind jaren tachtig niet voor enthousiastelingen waren die interesse hadden in het behoud van het ras. Haar kan dik worden rond de ogen en oren, waardoor het voor Lagotto Romagnolos moeilijk te zien is wanneer ze niet verzorgd zijn, en ze kunnen infecties ontwikkelen of vuil in de oren vasthouden.

Een Lagotto Romagnolo hondendieet moet worden samengesteld voor een klein tot middelgroot ras met gemiddelde tot hoge energie- en bewegingsbehoeften. Lagotto Romagnolo-puppy's hebben de reputatie timide te zijn als ze niet goed gesocialiseerd zijn, dus het is belangrijk om ze op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende mensen en dieren. Potentiële eigenaren moeten Lagotto Romagnolo-fokkers vragen naar de gezondheidstests die worden aanbevolen door de officiële rasclub. De Lagotto Romagnolo Club of America kan u misschien in contact brengen met een hond die een nieuw huis nodig heeft en misschien wel de perfecte metgezel is voor uw gezin.

Lagotto Romagnolos hebben gezelschap nodig, dus het is belangrijk om ze niet te lang alleen thuis te laten, en geen enkele hond mag het grootste deel van de tijd buiten worden gelaten. Als het gaat om het zijn van een familiehuisdier, is de Lagotto Romagnolo een aanhankelijke en relaxte hond, zolang lichaamsbeweging wordt geboden in de vorm van minstens één goede, lange wandeling per dag, en bij voorkeur een spelletje apporteren. In de jaren zeventig werkte een groep fokkers, dierenartsen en fans van het Lagotto Romagnolo-ras samen om een genetisch reconstructieprogramma te ontwikkelen om te voorkomen dat de kleine honden helemaal uit het bestaan zouden verdwijnen. Adrienne Perry, voormalig president van de Lagotto Romagnolo Club of America en de fokker achter Allegro Lagotto, zegt dat eigenaren persoonlijk tijd moeten besteden aan positieve versterkingstraining.

Veel Lagotto Romagnolos gaan van nature het water op, en zelfs als je niet van plan bent om te jagen, zullen ze nog steeds genieten van het achtervolgen van speelgoed in een goed apporteerspel. Ongeacht of uw Lagotto Romagnolo in een herenhuis of een appartement woont, verloofd zijn is de sleutel tot hun welzijn. Denise Peters, directeur van de Lagotto Romagnolo Dog Rescue, zegt dat ze zich oorspronkelijk aangetrokken voelde tot het ras vanwege hun persoonlijkheid. Lagotto Romagnolos zijn in staat om vreedzaam te leven met kinderen en andere huisdieren, zolang ze maar goed gesocialiseerd zijn, bij voorkeur vanaf jonge leeftijd.

De Lagotto Romagnolo is een energiek, speels en intelligent hondenras dat zeer trainbaar is en dat ze zo vroeg mogelijk zowel getraind als gesocialiseerd moeten worden (uiteraard onder begeleiding van uw dierenarts).

Leave a Comment

Required fields are marked *